Çikolata temperleme nedir? Çikolata nasıl temperlenir? Temperleme işlemi niçin yapılır? Temperleme yapılan çikolata kaç derece olur? Eğitmen Şef Arif Akdaş’tan adım adım çikolata temperleme teknikleri:Çikolata temperleme nedir? Çikolata nasıl temperlenir? Temperleme işlemi niçin yapılır? Temperleme yapılan çikolata kaç derece olur? Eğitmen Şef Arif Akdaş’tan adım adım çikolata temperleme teknikleri:
Çikolata temperleme nedir, nasıl yapılır? Peki, çikolata temperlemenin püf noktaları neler? Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nden eğitmen şef Arif Akdaş, bu hafta Lezzet mutfak okulunda Çikolata Temperleme ve yapımını, çikolata temperlemenin önemli noktalarını anlatıyor… Tarifimize ve püf noktalarına yakından bakalım.
Öncelikle çikolata temperleme ne demek, ne anlama geliyor? En basit anlatımla temperleme; çikolatanın içindeki düzensiz kakao yağı kristallerinin düzenli bir şekilde kristalize olmasını sağlayan bir yöntemdir. Bu işlem sonucunda çikolata parlak ve pürüzsüz bir yüzeye sahip olur. Temperlemek çikolatanın tam istediğiniz kalıba, istediğiniz şekle girmesini sağlar. Doğru şekilde temperleme yapılmamış çikolatanın kullanımı zordur ve pütürlü bir görüntüye sebep olur.
Çikolata Temperleme Nedir, Nasıl Yapılır?
Peki, çikolata temperlemek için nelere dikkat edilmeli? İşte püf noktaları
İlk yorum yazan siz olun.