Tavuk kanat tarifleri

Tavuk kanat tarifleri

Tavuk kanat tarifleri

Tavuk kanat severleri, onu hep aynı şekilde pişirmekten sıkılanları, tavuk kanat ile yapabileceği doyurucu, farklı ve pratik yemek tariflerini keşfetmek isteyenleri görebilir miyiz?

Tavuk kanatları evde kısa sürede çıtır çıtır bir hale getirebilir, farklı pişirme teknikleri kullanarak lezzetini katlayabilir, renk renk soslarla muazzam tavuk yemeklerine dönüştürebilirsiniz. Tüm bunlar için bilmeniz gerekenler ise hemen aşağıda sizi bekliyor.

Bu farklı, doyurucu ve pratik tavuk kanat tarifleri içinden sizin favoriniz hangisi olacak bakalım? Yorumlarda buluşalım!

 

  • Çıtır kanat tarifi

Rendelenmiş limon kabuğundan gelen aromasıyla çok başka bir lezzet sunuyor, baharat dengesiyle parmak ısırtacak bir lezzete dönüşüyor.

İnsanın yedikçe yiyesi geliyor: Çıtır kanat tarifi

Cips Kaplı Tavuk Kanatları Tarifi İçin Malzemeler

  • 300grampatates cipsi(dilediğiniz çeşit)
  • 1kilogramtavuk kanadı
  • 1çay bardağıgaleta unu
  • 3adetyumurta
  • 1kaseun
  • 1çay kaşığıtuz
  • 1çay kaşığıkarabiber
  • 1çay kaşığıacı toz kırmızı biber

Sarımsaklı mayonez için:

Citir Kanat Yemekcom

Citir Kanat Yemekcom

  • 1adetyumurta
  • 2dişsarımsak
  • 1tatlı kaşığıhardal
  • 1tatlı kaşığılimonun suyu
  • 4yemek kaşığızeytinyağı
  • 4yemek kaşığısıvı yağ
  • 1çay kaşığıtuz
  • 1çay kaşığıkarabiber
  • Cips Kaplı Tavuk Kanatları Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Fırını 190-200 derecede önceden ısıtın.
    2. Patates cipsi, galeta unu ve baharatları mutfak robotunda iyice toz haline getirip derin bir kaseye alın.
    3. Yumurtaları derin bir kasede iyice çırpın. Yumurtaya ve una tuz, karabiber ekleyin.
    4. Tavuk kanatlarını önce una sonra yumurtaya son olarak da cips karışımına bulayıp yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye alın.
    5. Tavukları sıcak fırına atın ve 30-35 dakika, en az üç kez ters düz ederek yüzeyi çıtır çıtır olana kadar pişirin.
    6. Mayonez için; derin bir kaseye ezilmiş sarımsak, hardal, 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu ve 3-4 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip iyice çırpın. Sosunuz katılaşınca yenmeye hazır!
    7. Tavuk kanatlarınızı da fırından alın. Sosunuzla birlikte servis edin. Afiyet olsun.
admin 22.05.2025 32

İlk yorum yazan siz olun.

Cevap bırakın
Gerekli alanlar işaretlenmiştir. *