Püreli Tepsi Kebabı
23 Ara, 2024 19:49 tarihinde eklendi

Püreli Tepsi Kebabı

Püreli Tepsi Kebabı

Püreli Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 600 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2,5 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Püreli Tepsi Kebabı
Püreli Tepsi Kebabı

Püresi için;

  • 5-6 adet patates
  • 1,5 su bardağı süt (300 ml)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su (200 ml)

Üzerine;

  • Domates
  • Yeşil biber

Püreli Tepsi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patatesli püre kebabının köftesi için soğan, yumurta, sarımsaklar ve maydanoz rondoya alarak tüm malzeme sos kıvamına gelinceye kadar rondoyu çalıştırın.
  2. Daha sonra karıştırma kabına kıyma, rondodan geçirilen malzemeler, galeta unu ve baharatlar ekleyerek güzelce yoğurun.
  3. Borcama köfte harcını elinizle bastırarak yayın.
  4. Bir kasede salçayı sıcak su ile incelterek kıymanın üzerine gezdirin.
  5. Tepsiyi fırına sürerek 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Bu arada patates püresinin hazırlanmasına geçebilirsiniz.
  6. Patatesleri haşlanmak için öncelikle kabukları soyup, küp küp doğrayarak tencereye alın.
  7. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve haşlanmak üzere ocağa alın.
  8. Haşlanan patatesleri ocaktan alın. Suyunu süzdürerek ayrı bir kaba aktarın.
  9. Üzerine tereyağını ve tuzu ekleyerek patates ezici yardımıyla patatesleri ezin. Patatesleri ezerken yavaş yavaş sütü ekleyin ve püre kıvamına getirin.
  10. Patatesler iyice krema gibi olduktan sonra kaşar peynirini ilave edip tahta kaşıkla biraz karıştırın. Böylelikle püreniz hazır olacak.
  11. Fırından aldığınız sıcak köftenin üzerine püreyi yayarak üzerini dilimlenmiş domatesler ve biberler ile süsleyip tekrar fırına sürerek 30 dakika daha pişirin.
  12. Domatesler eriyene kadar fırında tuttuktan sonra fırından alarak dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…

Püreli tepsi kebabı nasıl yapılır? Püf noktaları

  • Patates püresini daha kolay ve hızlı hazırlayabilmek için patatesleri soyup küp küp doğradıktan sonra haşlayabilirsiniz.
  • Tepsi kebabını daha kalın dilimler halinde servis etmek isterseniz orta boy borcam veya fırın kabı kullanabilirsiniz. Bu tarifte büyük boy borcam kullanılmıştır.

Püreli tepsi kebabı yanına ne gider?

  • Yemeğinizin yanına havuçlu pilav ya da tereyağlı pirinç pilavı hazırlayabilirsiniz.
  • Kebap ve pilavın olduğu bu lezzetli menüye marul salata eklemeyi ihmal etmeyin.

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon’dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *

Yapılan Yorumlar