Çift Hazneli Airfryer’da Tavuklu Salata ve Limonlu Haşhaşlı Kek
12 Oca, 2025 20:03 tarihinde eklendi

Çift Hazneli Airfryer’da Tavuklu Salata ve Limonlu Haşhaşlı Kek

Çift Hazneli Airfryer’da Tavuklu Salata ve Limonlu Haşhaşlı Kek

Çift Hazneli Airfryer’da Tavuklu Salata ve Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

Çift Hazneli Airfryer'da Tavuklu Salata
Çift Hazneli Airfryer’da Tavuklu Salata

Muffin için;

  • 1 adet küçük boy yumurta
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet limon kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı mavi haşhaş
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım su bardağı un

Tavuklu salata için;

  • 3 adet lavaş
  • 1 adet tavuk göğüs eti
  • 5-6 adet konserve mantar
  • 3 adet kornişon turşu
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı ceviz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber

Külahların üzeri için;

  • 1 adet yumurta
  • Kavrulmuş susam
  • Dereotu

Çift Hazneli Airfryer’da Tavuklu Salata ve Haşhaşlı Muffin Tarifi 😍❤️ Nefis Yemek Tarifler

Çift Hazneli Airfryer’da Tavuklu Salata ve Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Çift Hazneli Airfryer'da Tavuklu Salata
Çift Hazneli Airfryer’da Tavuklu Salata
  1. Tavuklu salata için öncelikle lavaşları külah şekline getirelim ve kürdan ile sabitleyelim.
  2. Ardından üzerlerine yumurta sürerek airfryer’ın ana haznesine alalım ve üzerlerine susam serpelim.
  3. Muffin hamuru için karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  4. Üzerine süt, sıvı yağ ve limon suyunu da ekleyerek kısa bir süre daha çırpalım.
  5. Un, kabartma tozu, vanilya, haşhaş ve limon kabuğu rendesini ekleyerek tekrar çırpalım ve muffin kalıplarına eşit bir şekilde paylaştıralım.
  6. Muffinlerimizi airfryer’ın yan haznesine yerleştirelim ve 180 °C’ de 11 dakika, külahları ise 190 °C’ de 4 dakika pişmeye bırakalım.
  7. Bu sırada salata için haşladığımız tavuğu didikleyelim ve karıştırma kabına alalım.
  8. Üzerine doğranmış konserve mantar, kornişon turşu, ceviz, süzme yoğurt, zeytinyağı, sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
  9. Çıtır çıtır olan külahların içerisine hazırladığımız salatadan dolduralım.
  10. Son olarak dereotu ile kaplayalım. Limonlu haşhaşlı muffinlerimiz ve tavuklu salatamız servise hazır. Afiyet olsun!

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *